Ultimele Titluri:

Inteligenţa artificială şi securitatea cibernetică, incluse în Planul naţional de cercetare şi inovare

Inteligenţa artificială şi securitatea cibernetică, incluse în Planul naţional de cercetare şi inovarestiri romania

Guvernul a adoptat vineri o hotărâre prin care este completat PNCDI IV, prin asigurarea finanţării unor programe de cercetare prioritare, corelate cu Agenda Strategică de Cercetare a României şi care să răspundă principalelor provocări din societate.

„Am instrodus noi instrumente în PNCDI IV pentru a consolida fundamentul inovării de succes: transferul tehnologic al rezultatelor cercetării în economie şi societate. În egală măsură, încurajăm parteneriatele între institute de cercetare, universitaţi şi mediul privat românesc, dar şi parteneriatele internaţionale prin care entităţile de cercetare româneşti pot accesa fonduri”, a declarat Bogdan Gruia, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Conform unui comunicat al Ministerului Cercetării, obiectivele acestor programe sunt întărirea capacităţii de răspuns a României la provocările în materie de securitate cibernetică din perspectiva CDI, construirea unui sistem integrat pentru CDI în domeniul tehnologiilor cuantice, susţinerea CDI de vârf în domeniul inteligenţei artificiale, crearea de tehnologii şi soluţii autonome, transpuse în inovaţii cu impact semnificativ în diverse domenii, cum ar fi transportul, industria, securitatea naţională, sănătatea sau tehnologia spaţială.

Totodată, prin introducerea Proiectelor de stimulare a integrării voluntare a organizaţiilor de cercetare se urmăreşte reducerea fragmentării sistemului public de cercetare, prin încurajarea colaborării între principalii actori din sistemul de cercetare românesc – universităţi, institute ale Academiei Române, institute naţionale de cercetare dezvoltare şi alte organizaţii de cercetare) şi acordarea unei finanţări competitive organizaţiilor de cercetare în raport cu performanţele academice obţinute.

Mai mult, instrumentul de finanţare CDI în medicină personalizată va răspunde provocărilor societale din domeniul sănătate atât prin prevenţie, detecţie precoce, tratament pentru menţinerea calităţii vieţii, cât şi prin creşterea calităţii serviciilor medicale, prin medicina personalizată şi dezvoltarea sistemului medical centrat pe pacient.

PNCDI IV este un program multianual care asigură transparent şi predictibil finanţarea sistemului naţional de CDI, în scopul modernizării, consolidării excelenţei şi creşterii relevanţei acestuia pentru economie şi societate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Alex live ne spune tot ce se intampla in casa mireasa si nu se vedea la tv !

mireasa capricii simona gherghe gabriela cristea raluca ana bunica loredana eleonora daiana giulia maria irina denisa hatice ... source

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.