Ultimele Titluri:

Netanyahu anunță că va lupta până la ”victoria finală” și că nu va lăsa Autoritatea Palestiniană…

Netanyahu anunță că va lupta până la ”victoria finală” și că nu va lăsa Autoritatea Palestiniană…


Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va permite ca Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP), care guvernează în unele zone din Cisiordania să preia controlul asupra Fâşiei Gaza în cazul în care Israelul va reuşi să înlăture Hamas de la putere, în opoziţie cu poziţia preşedintelui american Joe Biden şi a altor actori internaţionali cheie, relatează Agerpres.

“Nu voi face greşeala de a permite ANP să conducă în Gaza pentru că va fi la fel” ca Hamas, a declarat premierul israelian într-o conferinţă de presă televizată, în care a pledat pentru o “nouă viziune, o schimbare” în enclava palestiniană, care să implice “securitatea şi controlul israelian”.

“Să reinstalăm în Gaza aceeaşi entitate care nu a fost reformată? Oare asta ne sfătuiesc cei mai buni prieteni ai noştri? Eu gândesc diferit”, a adăugat el.

Netanyahu anunță că va lupta până la victoria finală

În cursul conferinţei de presă Netanyahu a acuzat Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Ramallah, de promovarea şi finanţarea terorismului şi a calificat crearea sa drept o “greşeală teribilă”. Prim-ministrul israelian a promis de asemenea să continue războiul împotriva Hamas “până la capăt” şi până la “victoria finală” asupra organizaţiei teroriste, afirmând că nu a reuşit să facă acest lucru în cursul precedentelor cicluri de conflict, întrucât nu a existat un consens intern sau internaţional în acest sens.

SUA, principalul susţinător al Israelului şi un avocat al creării statului palestinian, pledează pentru unificarea Fâşiei Gaza şi a Cisiordaniei sub conducerea ANP după încheierea războiului, dar Netanyahu respinge această posibilitate, argumentând că ANP şi Hamas au în comun “ideologia care neagă existenţa Israelului”. Statele Unite s-au alăturat, de asemenea, presiunilor internaţionale din ce în ce mai accentuate pentru o încetare a focului în războiul împotriva Hamas, care a început la 7 octombrie şi continuă să provoace morţi, răniţi şi strămutări în Fâşia Gaza.

“Desigur, resimţim presiunea…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wall-street.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Alex live ne spune tot ce se intampla in casa mireasa si nu se vedea la tv !

mireasa capricii simona gherghe gabriela cristea raluca ana bunica loredana eleonora daiana giulia maria irina denisa hatice ... source

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.