Ultimele Titluri:

Noi Imagini Din Fâșia Gaza Cu Bărbați Dezbrăcați Aproape Complet Care Se Predau Armatei Israeliene | VIDEO

Noi Imagini Din Fâșia Gaza Cu Bărbați Dezbrăcați Aproape Complet Care Se Predau Armatei Israeliene | VIDEO


Toți bărbații din imagini sunt văzuți aproape complet dezbrăcați, având pe ei doar lenjerie intimă.

Alte imagini care au circulat pe rețelele de socializare anterior în cursul acestei săptămâni arătau zeci de bărbați dezbrăcați care fuseseră reținuți de trupele IDF.

Purtătorul de cuvânt al IDF a afirmat ulterior că armata le interoghează pe toate persoanele din zonă care s-au predat în urma luptelor.

Potrivit oficialilor militari israelieni, tot mai mulți militanți Hamas au început să de predea IDF și în alte zone din Fâșia Gaza, pe fondul luptelor. De câteva zile, în nordul enclavei palestiniene asediate se duc lupte crâncene între Hamas și forțele israeliene.

Hamas a condamnat Israelul după imaginile care arătau prizonieri palestinieni dezbrăcaţi aproape complet

Vineri, un înalt oficial al Hamas a acuzat forţele israeliene că au comis o „crimă odioasă împotriva civililor nevinovaţi” după ce imagini din Gaza cu bărbaţi palestinieni dezbrăcaţi până la lenjeria intimă au circulat pe reţelele sociale, notează Reuters, potrivit Agerpres.

„Colaps economic în plin război cu Rusia”. Îngrijorări în Ucraina legate de posibila blocare a ajutoarelor financiare din partea SUA și UE

Recomandări

„Colaps economic în plin război cu Rusia”. Îngrijorări în Ucraina legate de posibila blocare a ajutoarelor financiare din partea SUA și UE

Izzat El-Reshiq, care se află în exil în străinătate, a cerut organizaţiilor internaţionale pentru drepturile omului să intervină pentru a arăta ce s-a întâmplat cu aceşti bărbaţi şi a ajuta la eliberarea lor.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunțat că este îngrijorat de aceste imagini şi că toţi deţinuţii trebuie trataţi cu umanitate şi demnitate în conformitate cu dreptul internaţional umanitar.

Televiziunea israeliană a difuzat joi imagini, pe care Reuters nu le-a putut verifica în mod independent, cu ceea ce a spus că erau luptători Hamas capturaţi, dezbrăcaţi în lenjerie intimă şi cu capetele plecate, aşezaţi pe o stradă a oraşului Gaza.

„Vorbim despre indivizi care sunt reţinuţi în Jabalia şi Shejaiya (în oraşul Gaza), fiefuri Hamas şi centre de greutate”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului israelian Eylon Levy, într-un briefing de presă regulat, ca răspuns la o întrebare despre imagini.

„Vorbim despre bărbaţi de vârstă militară care au fost descoperiţi în zone pe care civilii ar fi trebuit să le fi evacuat cu săptămâni în urmă”, a adăugat el.

Armata israeliană a sfătuit civilii să părăsească zonele din Gaza unde intenţionează să opereze după ce şi-a lansat campania de eliminare a Hamas în enclava palestiniană în urma crimelor în serie ale grupării militante islamiste din 7 octombrie în Israel.

Zeci de conturi false laudă rezultatele PISA la postarea pe Facebook a Ligiei Deca. Explicațiile ministrei: „Nu au fost folosite strategii lipsite de etică”

Recomandări

Zeci de conturi false laudă rezultatele PISA la postarea pe Facebook a Ligiei Deca. Explicațiile ministrei: „Nu au fost folosite strategii lipsite de etică”

O fotografie arată mai mult de 20 de bărbaţi îngenunchiaţi pe trotuar sau în stradă, cu soldaţi israelieni privind şi zeci de pantofi şi sandale abandonate pe drum. Un număr asemănător de bărbaţi, de asemenea semigoi, erau înghesuiţi în spatele unui camion din apropiere.

Unii palestinieni au spus că au recunoscut rude în imaginile care circulă pe rețelele de socializare şi au negat că bărbaţii au vreo legătură cu Hamas sau cu orice altă grupare militantă.

Reshiq a precizat că bărbaţii au fost capturaţi într-o şcoală din Gaza ce era folosită ca adăpost după săptămâni de bombardamente israeliene care au strămutat mulţi locuitori din Gaza.

Hamas consideră forţele israeliene responsabile pentru viaţa şi siguranţa bărbaţilor reţinuţi, a adăugat Reshiq.

„Şi îndemnăm organizaţiile pentru drepturile omului să intervină imediat pentru a expune această crimă odioasă împotriva civililor nevinovaţi care se refugiaseră într-o şcoală, transformată în adăpost din cauza agresiunii şi masacrelor sioniste, şi să facă presiuni prin toate mijloacele pentru a le asigura eliberarea”, a adăugat oficialul Hamas.

Portalul de ştiri în limba arabă Al-Araby Al-Jadeed, cu sediul la Londra, a anunțat că unul dintre bărbaţii reţinuţi este corespondentul său Diaa Kahlout.

Temperaturi mai ridicate la munte decât în București, anunță ANM. Cum se explică fenomenul de inversiune termică

Recomandări

Temperaturi mai ridicate la munte decât în București, anunță ANM. Cum se explică fenomenul de inversiune termică

„Al-Araby Al-Jadeed condamnă ferm arestarea umilitoare a colegului Diaa Al-Kahlout şi a altor civili”, scrie Al-Araby, îndemnând comunitatea internaţională şi grupurile de drepturi să denunţe arestarea jurnaliştilor.

Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor a cerut de asemenea eliberarea lui.

Unii palestinieni au identificat locul unde bărbaţii au fost capturaţi ca fiind oraşul din nord-est Beit Lahia, o zonă pe care Israelul le-a cerut civililor să o părăsească şi care a fost încercuită şi asediată de tancurile israeliene săptămâni întregi.

Hani Almadhoun, un palestinian american rezident în statul Virginia (estul SUA), a spus că a văzut rude într-o imagine şi a declarat pentru Reuters că sunt „civili nevinovaţi fără legături cu Hamas sau cu orice altă facţiune”.

„Subliniem cu tărie importanţa de a-i trata pe toţi cei deţinuţi cu umanitate şi demnitate, în conformitate cu dreptul internaţional umanitar”, a declarat Jessica Moussan, consilier pentru relaţii cu mass-media al CICR pentru Orientul Mijlociu, într-un comunicat.

Husam Zomlot, şeful Misiunii Palestiniene din Londra, a scris pe reţeaua X că imaginile evocă „unele dintre cele mai întunecate pasaje din istoria omenirii”.

Foto: Emanuel (Mannie) Fabian / Twitter.com

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas


Google News
Urmărește-ne pe Google News

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.libertatea.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Taxa pe lux a intrat în vigoare. Ce este formularul 216 și cum trebuie completat

Românii care dețin în proprietate case și mașini scumpe vor trebui să plătească impozite...

Valul de căldură va persista și marți. Indicele temperatură-umezeală, peste pragul critic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, valabilă luni şi marţi în zece...

tradu in limba romana acest titlu As Philippines’s Marcos addresses nation, economy, Duterte rift loom large | Politics News

Tradu in limba romana si rezumați acest conținut la 300 de cuvinte Manila, Philippines – Over the last decade, the arrival of guests at...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.