Ultimele Titluri:

Se anunță o nouă mărire a pensiilor după indexare și recalculare. Când va avea loc și cât va fi ?

Se anunță o nouă mărire a pensiilor după indexare și recalculare. Când va avea loc și cât va fi ?Minsitrul Muncii a anunțat că indexarea pensiilor va fi de 13,8% la 1 ianuarie, iar punctul de pensie crește la 2.031 lei. În septembrie va mai exista o creștere medie după intrarea în vigoare a legii pensiilor. 

Ea va fi, în medie, de 40%. Ministrul Muncii mai anunță o creștere de pensie de la 1 ianuarie 2025. Aceasta va fi la nivelul inflației la care se adaugă jumătate din creșterea anuală a salariului brut.

Se anunță o nouă mărire a pensiilor după indexare și recalculare

Spre exemplu, anul acesta inflația va fi de 9%, iar creșterea salariului de 3%. Dacă s-ar menține aceste cifre, creșterea pensiei la 1 ianuarie 2025 ar fi de 10,5%.

”De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8 la sută. Din septembrie, avem aici formula elveţiană care spune aşa: că formula de majorare a pensiilor este rata inflaţiei din anul precedent plus jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut pentru 2024.

Citește și: 1.400 lei, ajutor pentru milioane de români. Cine îi primește și pe ce îi poți cheltui

Asta înseamnă că punctul de pensie va creşte de la 1.785 lei la 2.031 lei la toţi românii de la 1 ianuarie”, a declarat Simona Bucura Opescu, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV de sâmbătă.

”O precizare extrem de importantă. Dacă până acum nu era specificată în lege în mod expres data la care se poate face majorarea pensiilor, în noua lege stipulăm în clar faptul că această majorare trebuie să fie făcută în fiecare an în luna ianuarie astfel încât să nu repetăm situaţii cum am avut în anii precedenţi, când nu am avut creşteri ale pensiilor sau situaţii în care aceste majorări au fost făcute într-o altă lună decât luna ianuarie.

Citește și: Câți bani îți oprește statul din pensie la indexare și recalculare ? Cu cât rămâi în mână ?

Am venit cu această precizare explicită în lege, astfel încât să nu mai fie de fiecare dată o decizie luată arbitrar politic de guvern şi să fie un angajament pe care îl avem în raport cu românii”, a subliniat Simona Bucura Oprescu.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

Cine a închis contactele diplomatice cu Rusia și cine trebuie să le deschidă

De curând, premierul ungar Viktor Orban a publicat scrisoarea trimisă președintelui Consiliului European, Charles Michel, despre care apăruseră informații în presa occidentală cu...

„Tot ce vedeam era viitorul meu plictisitor”. Tinerii chinezi renunță la joburile de tip gulere albe pentru munca manuală

Leon Li obișnuia să joace un rol discret, dar indispensabil, la unul dintre cei...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.