Ultimele Titluri:

Austria e de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Ciolacu: Am spart gheața, merităm în Schengen

Austria e de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Ciolacu: Am spart gheața, merităm în Schengen


Ministrul Austriac de Interne Gerhard Karner este gata să accepte intrarea României în Spațiul Schengen în ceea ce privește aeroporturile, cu condiția ca România și Bulgaria să accepte migranți din Siria și Afganistan și controale sporite la frontieră între Bulgaria și România și între Ungaria și România. „Am spart gheața”, a fost reacția premierului Marcel Ciolacu la această veste.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a scris Ciolacu pe Facebook.

„Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!”, a adăugat el.

Reacția sa vine după ce presa austriacă a scris că Gerhard Karner este gata să relaxeze vetoul austriac asupra extinderii Schengen la România și Bulgaria, permițând ridicarea controalelor în aeroporturi.

Granițele terestre și-ar păstra statutul actual, iar Bulgaria…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

Cine a închis contactele diplomatice cu Rusia și cine trebuie să le deschidă

De curând, premierul ungar Viktor Orban a publicat scrisoarea trimisă președintelui Consiliului European, Charles Michel, despre care apăruseră informații în presa occidentală cu...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.