Ultimele Titluri:

nicio minune nu durează mai mult de o zi pentru noi!


Echipa națională a României de handbal feminin a fost eliminată oficial de la Campionatul Mondial 2023, după ce Polonia nu a reușit să o încurce pe Danemarca sâmbătă seara.

„Tricolorele” sperau ca Polonia să producă surpriza și să se impună în fața Danemarcei la Campionatul Mondial de handbal feminin pentru a nu pleca acasă, însă polonezele n-au avut nicio șansă în fața danezelor.

România, eliminată oficial de la Campionatul Mondial de handbal feminin

După ce Danemarca s-a impus în fața Poloniei, scor 32-22, echipa națională a României nu mai are nicio șansă la calificare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin, chiar dacă „tricolorele” au învins Japonia.

După ce a învins Polonia, Danemarca ocupă poziția a doua în Grupa Principală III, cu 6 puncte, iar danezele nu mai pot rata calificarea în faza următoare a Campionatului Mondial de handbal feminin.

„Tricolorele” lui Florentin Pera aveau nevoie ca nordicele să nu obțină decât un punct din meciurile cu Polonia și Germania pentru a merge mai departe la Campionatul Mondial de handbal feminin, însă această minune nu s-a produs. Astfel, România nu mai are nicio șansă să ajungă între primele 8 echipe la turneul final, iar singura miză a tricolorelor rămâne terminarea pe locul 3 în grupă și implicit pe locurile 9-12 la general.

Scandinavele veneau după un eșec surprinzător cu Japonia, însă la pauza meciului cu Polonia scorul era de 15-12 pentru daneze. Diferența a crescut în repriza secundă, iar partida dintre Danemarca și Polonia s-a încheiat 32-22. Dacă se vor impune cu Germania în ultima partidă, atunci danezele vor termina pe primul loc în grupă.

Până în prezent se cunoscut șase din cele opt sfertfinaliste de la Campionatul Mondial de handbal feminin: Suedia, Norvegia, Franța, Danemarca, Germania și Olanda.  Pentru ultimele două locuri disponibile se bat Muntenegru și Croația în grupa 1, respectiv Spania, Cehia și Brazilia în grupa 4.

Ce spunea Bianca Bazaliu înaintea meciului Danemarca – Polonia

„Este dificil să ne remontăm, dar nu avem timp să stăm și să ne gândim că am pierdut; trebuie să ne concentrăm asupra următorului meci și să decidem la final dacă vom suferi sau ne vom bucura. Exact cum am spus, trebuia să ne mobilizăm.

Mai avem un meci și suntem la mâna rezultatelor, dar trebuie să dăm totul și să câștigăm fiecare partidă. Adversarele au un stil diferit, așa că trebuie să adoptăm o altă tactică, dar ne bucurăm că astăzi ne-a reușit”, a declarat Bianca Bazaliu, potrivit fanatik.ro.

„Părere de rău este puțin spus pentru ceea ce am simțit după meciurile cu Germania și Danemarca. Erau echipe pe care trebuia să le învingem. Suntem dezamăgite, dar nu putem da timpul înapoi.

Știu că este foarte dificil, dar îmi doresc să ajungem mai departe; nu cred că cineva a venit aici cu altă așteptare. Însă, nici alaltăieri nimeni nu se aștepta ca Japonia să învingă Danemarca; a fost o surpriză. În primul rând, trebuie să ne respectăm și să dăm totul pe teren; nu cred că cineva își dorește altceva. Să ieșim, în primul rând, sănătoase și fericite de pe teren”, a mai spus Bazaliu.

Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret.

Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.prosport.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Alex live ne spune tot ce se intampla in casa mireasa si nu se vedea la tv !

mireasa capricii simona gherghe gabriela cristea raluca ana bunica loredana eleonora daiana giulia maria irina denisa hatice ... source

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.