Ultimele Titluri:

‘Niciun loc sigur’ în Gaza, avertizează agenția ONU pentru alimentație: ‘Oamenii mor de foame’

‘Niciun loc sigur’ în Gaza, avertizează agenția ONU pentru alimentație: ‘Oamenii mor de foame’

Statele Unite au evitat revizuirea congresului pentru vânzarea de urgență a 14.000 de proiectile de tancuri către Israel.

Decizia de a vinde 14.000 de proiectile de tancuri către Israel ca parte a unei vânzări de urgență a fost făcută fără aprobarea prealabilă a Congresului Statelor Unite. Vânzarea a fost justificată de guvernul american ca fiind necesară pentru a susține capacitatea de autoapărare a Israelului în fața amenințărilor din regiune.

Această decizie a stârnit îngrijorare și critici din partea unor politicieni și activiști, care consideră că vânzarea de arme către Israel în contextul conflictului cu Palestina ar putea escalada violențele și ar putea afecta șansele de soluționare a conflictului.

În conformitate cu legislația americană privind vânzarea de arme, guvernul este obligat să notifice Congresul cu privire la vânzările de arme de peste un anumit cuantum, dar poate evita această procedură în caz de urgență sau dacă există o “amenințare semnificativă la adresa securității naționale a Statelor Unite”.

Reprezentanții Departamentului de Stat au subliniat faptul că vânzarea de arme către Israel a fost aprobată în cadrul unui acord de cooperare militară bilateral și că Statele Unite continuă să susțină securitatea și apărarea Israelului.

În ciuda justificării guvernului american, criticii consideră că lipsa consultării cu Congresul în cazul unei vânzări de arme de o asemenea amploare ridică semne de întrebare cu privire la transparența și responsabilitatea în luarea deciziilor legate de politicile externe și de securitate. De asemenea, unii susțin că astfel de vânzări de arme ar putea alimenta un cerc vicios de violență în regiune.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2023/12/10/israel-hamas-war-live-no-safe-place-in-gaza-as-severe-hunger-spreads

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

Cine a închis contactele diplomatice cu Rusia și cine trebuie să le deschidă

De curând, premierul ungar Viktor Orban a publicat scrisoarea trimisă președintelui Consiliului European, Charles Michel, despre care apăruseră informații în presa occidentală cu...

„Tot ce vedeam era viitorul meu plictisitor”. Tinerii chinezi renunță la joburile de tip gulere albe pentru munca manuală

Leon Li obișnuia să joace un rol discret, dar indispensabil, la unul dintre cei...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.