Ultimele Titluri:

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat a crescut la 76,4% » Educație

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat a crescut la 76,4% » Educație


Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat luni că rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an este de 76,4%, marcând o creștere de 3,6% față de anul trecut, când rata a fost de 72,8%.

În cadrul acestei sesiuni, 39 de candidați au obținut media 10 la toate probele scrise. Probele scrise s-au desfășurat în 477 de centre de examen, iar toți cei care au solicitat condiții adaptate pentru susținerea examenului au beneficiat de acestea. În total, au fost aprobate cazuri speciale pentru 772 de candidați.

Deca a subliniat, într-o conferință de presă, că la examen au participat 14.000 de profesori asistenți și peste 10.000 de profesori evaluatori. Ministerul Educației a publicat rezultatele pe site-ul dedicat, luni, la ora 11:30.

Conform datelor înregistrate, 99.371 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat (95.112 din promoția curentă și 4.259 din promoțiile anterioare), din totalul celor 130.041 prezenți. Rata cumulată de promovare, înainte de contestații, este de 76,4%, în creștere cu 3,6% față de prima sesiune a anului trecut.

Pentru promoția curentă, rata de succes este de 81,5%, în creștere cu peste 3% față de anul anterior. În cazul promoțiilor anterioare, procentul de promovare este de 31,9%, comparativ cu 28,5% în anul precedent.

Citește și Ligia Deca: Educaţia este esenţială în a menţine o societate democratică

Au fost absenți 4.373 de candidați, iar 103 au fost eliminați. Numărul notelor de 10 pe probe de examen este următorul:

  • Limba și literatura română: 408;
  • Limba și literatura maternă: 21;
  • Proba obligatorie a profilului: 3.279 (Matematică: 2.424, Istorie: 855);
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 4.866, cele mai multe note de 10 fiind obținute la disciplina Logică și argumentare: 1.234.

Contestațiile pot fi depuse luni, între orele 12:00 și 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip prin care confirmă că sunt conștienți de faptul că nota finală poate fi modificată în urma soluționării contestației.

Rezultatele au fost afișate online și în centrele de examen, cu…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Taxa pe lux a intrat în vigoare. Ce este formularul 216 și cum trebuie completat

Românii care dețin în proprietate case și mașini scumpe vor trebui să plătească impozite...

Valul de căldură va persista și marți. Indicele temperatură-umezeală, peste pragul critic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, valabilă luni şi marţi în zece...

tradu in limba romana acest titlu As Philippines’s Marcos addresses nation, economy, Duterte rift loom large | Politics News

Tradu in limba romana si rezumați acest conținut la 300 de cuvinte Manila, Philippines – Over the last decade, the arrival of guests at...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.