Ultimele Titluri:

CCR: Legea de aprobare OUG de prelungire a termenelor de prevenire a insolvenței e neconstituțională

CCR: Legea de aprobare OUG de prelungire a termenelor de prevenire a insolvenței e neconstituționalăCCR: Legea de aprobare OUG de prelungire a termenelor de prevenire a insolvenței e neconstituțională. Curtea Constituţională a României a admis, marţi, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu Legea de aprobare a OUG pentru instituirea unei prelungiri a termenelor prevăzute în actul normativ privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.

CCR: Legea de aprobare OUG de prelungire a termenelor de prevenire a insolvenței e neconstituțională

Potrivit unui comunicat al CCR transmis, marţi, AGERPRES, cu unanimitate de voturi, judecătorii constituţionali au admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de ICCJ şi a constatat că Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 71/2023 pentru instituirea unei prelungiri a termenelor prevăzute la art.262 alin.(3) ind.2 din Legea 85 /2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este neconstituţională, în raport cu art.1 alin.(5), art.61 alin.(2), art.75 alin.(1) şi art.115 alin.(7) din Constituţie.

“În esenţă, Curtea a constatat: (i) existenţa unor deosebiri majore de conţinut juridic între formele adoptate de cele două Camere ale Parlamentului – introducerea unui articol II – care reglementează aspecte ce ţin de procedura concordatului preventiv, precum şi existenţa unei configuraţii semnificativ diferite între formele adoptate de cele două Camere ale Parlamentului, care determină ca forma finală a legii să se îndepărteze în mod substanţial de la însuşi scopul şi concepţia iniţiale ale legii, ceea ce conduce la încălcarea exigenţelor principiului bicameralismului instituit de art.61 alin.(2) şi art.75 alin.(1) din Constituţie; (ii) dispoziţiile art.II din legea criticată nu se subsumează nici obiectului de reglementare şi nu se reflectă nici în titlul legii adoptate, ceea ce este contrar prevederilor art.115 alin.(7) din Constituţie şi art.1 alin.(5) din Constituţie”, explică instanţa constituţională.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Alex live ne spune tot ce se intampla in casa mireasa si nu se vedea la tv !

mireasa capricii simona gherghe gabriela cristea raluca ana bunica loredana eleonora daiana giulia maria irina denisa hatice ... source

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.