Ultimele Titluri:

Ce se ascunde în spatele discuțiilor despre armament între Modi din India și Putin din Rusia? | Știri despre arme

Ce se ascunde în spatele discuțiilor despre armament între Modi din India și Putin din Rusia? | Știri despre arme

India si Rusia au o lunga istorie de colaborare in domeniul apararii. Premierul Indiei, Narendra Modi, face prima sa vizita in Rusia de la invazia Ucrainei pentru a discuta probleme care includ apararea si tranzactii de armament.

Relatiile dintre India si Rusia, in special in domeniul industriei de aparare si armament, au o istorie indelungata si puternica.

In ultima decada, India s-a concentrat pe consolidarea propriului complex militar-industrial, incurajand transferurile de tehnologie catre companiile indiene. Cu toate acestea, fortele armate indiene depind in mare masura de diviziile blindate si 97% dintre tancurile sale sunt de fabricatie ruseasca.

Colaborarea lor in domeniul apararii a fost substantiala, cu exemple precum racheta Brahmos si productia de tancuri T-90 si avioane de lupta Sukhoi. De asemenea, cele doua tari au discutat despre cooperare in domeniul energiei nucleare si al reactoarelor nucleare flotante.

Rusia este in cautarea de armament si munitie pentru razboiul din Ucraina si cauta sprijin din partea Indiei. Putin a fost nevoit sa caute sustinere din partea altor tari pentru aprovizionarea cu munitie necesara pentru a sustine eforturile militare din Ucraina.

Prin intermediul vizitei lui Modi in Rusia, cele doua tari spera sa continue colaborarea lor in domeniul apararii si sa abordeze si alte aspecte precum energie, reactoare nucleare si sprijin reciproc in contextul conflictului din Ucraina.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/7/9/what-lies-behind-arms-talks-between-indias-modi-and-russias-putin

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Taxa pe lux a intrat în vigoare. Ce este formularul 216 și cum trebuie completat

Românii care dețin în proprietate case și mașini scumpe vor trebui să plătească impozite...

Valul de căldură va persista și marți. Indicele temperatură-umezeală, peste pragul critic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, valabilă luni şi marţi în zece...

tradu in limba romana acest titlu As Philippines’s Marcos addresses nation, economy, Duterte rift loom large | Politics News

Tradu in limba romana si rezumați acest conținut la 300 de cuvinte Manila, Philippines – Over the last decade, the arrival of guests at...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.