Ultimele Titluri:

Exclusiv: India se grăbește să construiască centrale electrice în regiunea revendicată de China, spun sursele

India are planuri de a cheltui 1 miliard de dolari pentru a accelera construcția a 12 stații de hidroenergie în statul himalayan nord-estic Arunachal Pradesh, au declarat două surse guvernamentale, o mișcare care ar putea crește tensiunile cu China care revendică regiunea.

Decizia de a investi această sumă masivă în proiectele de hidroenergie din Arunachal Pradesh vine în contextul în care India își propune să își diversifice sursa de energie și să reducă dependența de combustibilii fosili. Acest plan face parte din efortul guvernului indian de a promova energia regenerabilă în țară.

Cu toate acestea, această mișcare ar putea exacerba tensiunile cu China, care pretinde că Arunachal Pradesh este o parte integrală a teritoriului său. Cele două țări au avut în trecut dispute teritoriale în regiune, iar investițiile indiene în proiectele de hidroenergie ar putea spori rivalitățile.

Construcția celor 12 stații de hidroenergie va implica resurse semnificative și ar putea afecta mediul înconjurător, ridicând îngrijorări legate de impactul ecologic al acestor proiecte. Cu toate acestea, guvernul indian consideră că beneficiile economice și energetice ale acestor stații de hidroenergie justifică investiția.

În concluzie, India are planuri ambițioase de a investi în proiecte de hidroenergie în Arunachal Pradesh, iar această decizie are potențialul de a îmbunătăți securitatea energetică a țării. Cu toate acestea, investițiile pot stârni tensiuni cu China și ridica îngrijorări legate de impactul asupra mediului înconjurător.

Sursa: https://www.reuters.com/world/asia-pacific/india-races-build-power-plants-region-claimed-by-china-sources-say-2024-07-09/

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Alex live ne spune tot ce se intampla in casa mireasa si nu se vedea la tv !

mireasa capricii simona gherghe gabriela cristea raluca ana bunica loredana eleonora daiana giulia maria irina denisa hatice ... source

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.