Ultimele Titluri:

Sudul României, pârjolit de incendiile de vegetație. Care sunt cauzele focarelor

Sudul României, pârjolit de incendiile de vegetație. Care sunt cauzele focarelorstiri romania

Imaginile zilei vin din zona de sud a României, pârjolită de incendii uriașe de vegetație, alimentate de temperaturile infernale, care la nivelul solului se apropie de 45 de grade Celsius. Incendiile au făcut ravagii în Constanța, Mehedinți și lângă București.

În doar 3 zile, pompierii au intervenit de urgență la 300 de focare. De vină sunt în multe cazuri și oamenii, care dau foc vegetației uscate fără să o supravegheze. În Constanța o autospecială a ars în timpul intervenției. În Mehedinți o pădure a fost făcută scrum, iar fumul a blocat circulația trenurilor. Alertă a fost și lângă București, unde flăcări uriașe amenințau să se extindă la un aqua park.

Dumitru, proprietarul unei gospodării arse: „Amintiri, toate amintirile mele din copilărie, fotografiile, calculatoarele tot ce era, aici era…”

Dumitru are 64 de ani și în urmă cu o săptămână, toate lucrurile lui de preț s-au făcut scrum din cauza unui incendiu de vegetație care s-a extins la gospodăria lui de lângă București. El spune că nu exclude varianta ca cineva să fi vrut să ardă vegetația uscată. 


Dumitru, proprietarul unei gospodării arse: Când am ajuns aici totul ardea. Am înțeles că mașina lor de pompieri a luat foc și la mine aici totul ardea mocnit.
 Dacă vă uitați, toată averea mea de 50 de ani, absolut tot, ultimele amintiri, tot ce aveam, calculatoare, tot ce aveam a ars. Fotografii, acte, toată averea mea a fost acolo.  

Este o perioada grea pentru salvatori. Ei au de mers la zeci sau chiar sute de incendii de vegetație zilnic. 

 Teodora Chiuș – jurnalist Digi24: În doar trei zile pompierii au mers la peste 300 de incendii de vegetație în toată țara. Din cauza focului a fost afectată o suprafață de 1000 de hectare. Ca să vă faceți o idee este echivalentul a 2000 de terenuri de fotbal.

Pompierii spun că în cele mai multe cazuri, vinovați sunt oamenii pentru izbucnirea incendiilor de vegetație. 

Adrian Marin – purtătorul de cuvânt al Insepctoratului General pentru Situații de Urgență: În condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor se află și locuințe. Arderea vegetației este interzisă. De asemenea, utilizarea focului și prepararea hranei în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

Meteorologii spun că și seceta și canicula din ultima perioadă contribuie la apariția incendiilor de vegetație.

Elena Mateescu, meteorolog:  „Este o secetă pedologică extremă și puternică și sigur că și vegetația uscată, atunci și temperaturile foarte ridicate, timp de mai multe zile consecutive reprezintă ingredinetele specifice în care incendiile de vegetație se pot propaga pe arii extinse”

Cei care dau foc vegetației riscă amenzi de până la 100 de mii de lei. Anul trecut au avut loc în jur de 13 mii de incendii de vegetație, în timp ce doar în ultimele 6 luni au fost aproape 10 mii.

Editor : Andreea BurgheleaCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

Cine a închis contactele diplomatice cu Rusia și cine trebuie să le deschidă

De curând, premierul ungar Viktor Orban a publicat scrisoarea trimisă președintelui Consiliului European, Charles Michel, despre care apăruseră informații în presa occidentală cu...

„Tot ce vedeam era viitorul meu plictisitor”. Tinerii chinezi renunță la joburile de tip gulere albe pentru munca manuală

Leon Li obișnuia să joace un rol discret, dar indispensabil, la unul dintre cei...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.