Ultimele Titluri:

Acordul de securitate post-Brexit cu UE ‘va completa’ NATO, spune Starmer – POLITICO

Acordul de securitate post-Brexit cu UE ‘va completa’ NATO, spune Starmer – POLITICO

“Consider că aceasta se completează cu NATO. NATO rămâne în continuare piatra de temelie a apărării în Europa, iar abordarea noastră în privința apărării a fost întotdeauna NATO pe primul loc.”

Marți, Starmer a comisionat o revizuire pentru a stabili o “hartă de drum” pentru creșterea cheltuielilor de apărare ale Regatului Unit la 2,5% din PIB – și a îndemnat și alte state membre NATO să-și mărească cheltuielile militare.

Partidul Laburist a declarat că dorește ca pactul cu UE să acopere o gamă mai largă de subiecte în afara unei simple parteneriate de apărare convențională – inclusiv domenii precum energie, lanțuri de aprovizionare, pandemii și migrație.

Apetitul pentru cooperarea europeană în domeniul apărării, în paralel cu NATO, a crescut atât la Bruxelles, cât și la Londra, în anticiparea posibilei reveniri a lui Donald Trump la Casa Albă. Fostul președinte al SUA a fost rezervat în ceea ce privește NATO și a spus că Europa ar trebui să-și asume mai multă responsabilitate pentru propria securitate.

Threaturile noi de securitate, inclusiv invazia Rusiei în Ucraina și o presupusă schimbare a atenției SUA către regiunea Pacificului, au jucat și ele un rol.

Noul guvern britanic este dornic să înceapă lucrul la pact rapid și se așteaptă să folosească participarea lui Starmer la summitul de la Washington, precum și o întâlnire a Comunității Politice Europene (EPC) în Oxfordshire, Anglia, săptămâna viitoare, pentru a avansa în discuțiile timpurii pe această temă.

Sursa: https://www.politico.eu/article/post-brexit-security-pact-with-eu-will-complement-nato-keir-starmer-says-summit/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Taxa pe lux a intrat în vigoare. Ce este formularul 216 și cum trebuie completat

Românii care dețin în proprietate case și mașini scumpe vor trebui să plătească impozite...

Valul de căldură va persista și marți. Indicele temperatură-umezeală, peste pragul critic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, valabilă luni şi marţi în zece...

tradu in limba romana acest titlu As Philippines’s Marcos addresses nation, economy, Duterte rift loom large | Politics News

Tradu in limba romana si rezumați acest conținut la 300 de cuvinte Manila, Philippines – Over the last decade, the arrival of guests at...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.