Ultimele Titluri:

Politico: „Prințul fugar” a stârnit o furtună juridică în Malta. Oficiali de la București merg să ceară extrădarea lui Paul al României

Politico: „Prințul fugar” a stârnit o furtună juridică în Malta. Oficiali de la București merg să ceară extrădarea lui Paul al Românieistiri romania

Oficiali guvernamentali români merg astăzi în Malta pentru a le explica judecătorilor din această țară că drepturile lui Paul al României nu vor fi încălcate, dacă acesta va fi extrădat, relatează Politico.

Paul Philippe al României, despre care publicația scrie că este descendent al unuia dintre ultimii regi ai țării, dar care nu a fost niciodată recunoscut oficial de Familia Regală, a fost arestat în Malta la începutul acestui an, la cererea autorităților române, care l-au condamnat în 2020 la închisoare pentru încercarea de a revendica în mod ilegal proprietatea asupra unor terenuri regale.

Așa-zisul prinț fugar a fost vânat în toată Europa timp de ani întregi, iar în aprilie a fost reținut de poliția malteză la un eveniment la care participa împreună cu alți demnitari europeni.

Justiția din această țară a refuzat inițial să-l predea pe Paul al României, hotărând în mai că drepturile omului i-ar fi încălcate dacă ar ispăși pedeapsa într-o închisoare din România, din cauza condițiilor din penitenciare. Hotărârea a vorbit, de asemenea, „vârsta sa înaintată” (are 76 de ani) și „poziția unică față de istoria monarhică a României”.

Decizia a fost anulată luna trecută, dar avocații săi au lansat un recurs la Curtea Constituțională a Maltei, care este în curs de desfășurare. Paul al României a fost eliberat pe cauțiune luni, după ce a petrecut două luni în arest, cu condiția să nu plece din Malta.

Avocatul său, Jason Azzopardi, a spus că autoritățile române vor trimite miercuri o delegație de oficiali la Valletta pentru a convinge instanța că drepturile omului nu vor fi încălcate dacă Paul al României va fi încarcerat într-o închisoare din România.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției din România a confirmat că patru reprezentanți ai Autorității Penitenciarelor și Ministerului Justiției din țară se vor deplasa la Malta pentru a depune mărturie.

„Trebuie să menționăm că condițiile de penitenciare s-au îmbunătățit foarte mult în ultimii ani”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Azzopardi susține că urmărirea de către autorități a clientului său este motivată politic înaintea alegerilor parlamentare și prezidențiale din România de la sfârșitul acestui an.

„Ministrul justiției îl vrea ca trofeu, pentru a-și susține campania pentru alegerile prezidențiale”, a spus el. Aceasta, deși ministrul Justiției, Alina Gorghiu, nici măcar nu a lăsat să se înțeleagă că ar vrea să candideze la președinție.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției a spus că Gorghiu este „interesată de toți fugarii, indiferent de numele lor”, iar singurul ei scop este„ să aducă în țară toate persoanele care încearcă să scape de brațul justiției”.

Paul Philippe este nepotul regelui Carol al II-lea, care a condus România din 1930 până la abdicarea sa în 1940. Un tribunal din România a recunoscut descendența a lui Paul Philippe în 2012, dar acesta nu este membru al Casei regale a României și nu poate folosi titlul de prinț.

Editor : M.B.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest

Newsletter

spot_img

Don't miss

spot_imgspot_img

Un neurolog explică de ce nu-ți poți scoate cântecul “acela” din cap

Vi s-a întâmplat vreodată ca un cântec să vă rămână blocat în cap pentru...

Cine a închis contactele diplomatice cu Rusia și cine trebuie să le deschidă

De curând, premierul ungar Viktor Orban a publicat scrisoarea trimisă președintelui Consiliului European, Charles Michel, despre care apăruseră informații în presa occidentală cu...

„Tot ce vedeam era viitorul meu plictisitor”. Tinerii chinezi renunță la joburile de tip gulere albe pentru munca manuală

Leon Li obișnuia să joace un rol discret, dar indispensabil, la unul dintre cei...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.