O varietate mai sănătoasă de orez ar putea contracara diabetul de tip 2, spun oamenii de știință filipinezi. Cercetătorii dezvoltă cereale cu indice glicemic mai scăzut și mai multe proteine, care „ar putea avea un impact mare mai ales în Asia și Africa”, scrie The Guardian.
Peste 537 de milioane de adulți din întreaga lume trăiesc cu această boală cronică – un număr care este de așteptat să crească la 783 de milioane până în 2045. Excesul de greutate, genetica și lipsa de exerciții fizice contribuie la apariția diabetului de tip 2, care este cea mai comună formă. Tipul 2 apare atunci când pancreasul nu reușește să producă suficient hormon de insulină, lăsând prea multă glucoză în sânge, iar celulele dezvoltă o rezistență la insulină.
„Prevalența globală a diabetului este în creștere și devine un motiv de îngrijorare tot mai mare. Este mare în țările cu venituri mari de câteva decenii, dar din ce în ce mai mult asistăm la creșteri rapide și în țările cu venituri mici și medii”, spune Lindsey Smith Taillie, epidemiolog nutrițional și profesor la Universitatea din Carolina de Nord.
Peste 60% dintre persoanele cu diabet…
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com